Costurile clientelismului politic în Moldova

Data publicării: noiembrie 6, 2018

Costurile clientelismului politic în Moldova

Expert Forum și Fundația Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est vă invită pe 16 noiembrie, ora 10:00, la o dezbatere despre costurile clientelismului politic în Republica Moldova și în regiune. Vor fi arătate în premieră rezultatele unei cercetări privind alocarea de fonduri din Programul Drumuri Bune pentru Moldova și câteva concluzii legate de criteriile arbitrare pentru alocarea fondurilor folosite de decidenții politici, în context electoral.
Se va lansa o analiză multianuală asupra mai multor fonduri din Republica Moldova, dintre care alocările pentru investiții capitale, Fondul pentru Eficientă Energetică sau Fondul Ecologic Național. Toate aceste date au fost transpuse în format online, pe o platformă interactivă similară Hărții Clientelismului din România – www.expertforum.ro/harta-clientelism – care va fi lansată în acest context.

Pentru a arăta modelele de clientelism de la nivel regional, vor fi prezentate câteva concluzii ale cercetărilor din Georgia, precum și cele mai noi rezultate ale analizelor din România, incluzând actualizările Hărții Clientelismului pentru 2018.

Evenimentul va avea loc la centrul de conferințe Summit (Tighina nr 49/3, Chișinău), sala New York. Agenda evenimentului poate fi consultată AICI.

Persoanele care doresc să participe la eveniment sunt rugate să completeze ACEST FORMULAR

Pentru alte detalii, vă rugăm să îl contactați pe Septimius Pârvu, septimius.parvu@expertforum.ro / +40787.638.315.

Sursa: www.expertforum.ro