„Jos pălăria în fața voluntarilor!”, ediția 2018

„Jos pălăria în fața voluntarilor!”, ediția 2018

Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului este anunțată lansarea perioadei de aplicare pentru Gala de premiere „Jos pălăria în fața voluntarilor!”, ediția 2018, care are scopul de a recunoaște meritele voluntarilor și organizațiilor, care au contribuit la dezvoltarea voluntariatului în Republica Moldova, pe parcursul anului în curs. Gala de premiere va avea loc la 20 decembrie 2018, de Ziua Internațională a Solidarității Umane, în incinta Guvernului R. Moldova.

Voluntarii / organizațiile / instituțiile – care consideră că au avut realizări deosebite, pe parcursul anului 2018, în sectorul voluntariat sunt invitați să aplice la următoarele categorii:

  1. Cel mai bun produs / campanie / eveniment care promovează voluntariatul sau / și implică voluntari (formular de aplicare);
  2. Cea mai cost-eficientă susținere financiară a sectorului de voluntariat (formular de aplicare);
  3. Cea mai bună implicare / promovare a voluntariatului internațional (formular de aplicare);
  4. Cea mai activă Instituție Gazdă a Activității de Voluntariat (IGAV) (formular de aplicare);
  5. Cel mai bun Coordonator de voluntari (formular de aplicare);
  6. Cel mai activ voluntar (formular de aplicare).

Valoarea premiilor: 7000 lei (inclusiv impozite) pentru fiecare categorie (6 premii bănești și diplomă guvernamentală).

 Regulamentul concursului și formularele de aplicare pot fi descărcate pe pagina Platformei pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP) – www.cucap.md – sau pe paginile partenerilor Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat (Coaliția Voluntariat).

Calendarul de desfășurare a evenimentului:

Deschiderea perioadei de aplicare 5 decembrie 2018
Încheierea perioadei de aplicare 17 decembrie 2018, ora 11:00
Jurizarea și invitarea potențialilor câștigători 18 decembrie 2018
Desfășurarea Galei de premiere 20 decembrie 2018

Pentru mai multe detalii, inclusiv criteriile de evaluare, Vă rugăm să vedeți Regulamentul concursului, secțiunea II.

Dosarul de aplicare pentru secțiunea II va fi expediat electronic la adresa tdv.voluntariat@gmail.com, până la data de 17.12.2018, ora 11:00, cu indicarea denumirii categoriei pentru care se aplică la subiectul mesajului.

Gala de premiere are loc în cadrul evenimentului de încheiere a proiectului „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor!” al Asociației Obștești „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) și este organizată în comun cu Coaliția Voluntariat, conform Capitolului III din Strategia de Dezvoltare a Societății Civile (SDSC). Activitatea este susținută de către Guvernul R. Moldova prin intermediul Programului de Granturi al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *